Domaine Sainte Marie - Camping, Bed & Breakfast, Chambre d’Hotes - Route de Boucé - 03220 Tréteau
Tel.: 0033 (0) 470 34 82 71 - 0033 (0) 6 43 11 13 19 - 0033 (0) 6 79 59 29 84
De gezellige familie camping.nl
Tréteau
In het dorp vlakbij de visvijver vindt u het mooie kerkje Sainte Maurice. Dit kerkje is zeker een foto waard.

Niet alleen in de Loire vindt u kastelen maar ook in de Allier zijn er diverse te bezichtigen. Niet ver van de camping ligt het charmante kasteel van Lapalisse. Wanneer u het centrum van Lapalisse binnen rijdt ziet u van ver af het indrukwekkende kasteel al liggen.
Wanneer u een tochtje langs Besbre maakt komt u diverse kastelen en talloze landhuizen tegen.

Moulins
In Moulins is onder andere een bezoek aan de Kathedraal de Notre Dame zeker de moeite waard. De ramen, sommige zijn de portretten van de laatste hertogen van Bourbon, dateren uit de vijftiende en zestiende eeuw. Rondom de kathedraal zijn diverse bezienswaardigheden waaronder ook het museum Nationaal voor kostuums. Heeft u dorst gekregen dan vindt u in de binnenstad het Grand Café. Hier waant u zich weer in de echte oude weelde van Parijs. Het Grand Café heeft zijn eigen oude weelde behouden met de vele spiegels, trap, lampen en zijn charmante personeel. Hier moet u echt zijn geweest.

Vichy
Staat bekend om zijn kuurbaden en thermencomplexen daterend uit de tijd van de Romeinen. Hier kunt u zich heerlijk laten verwennen in één van de vele spa’s.
Met de kinderen kunt u een tocht maken met het toeristische boemeltreintje. Tijdens de rit ziet u onder andere alle hoogtepunten vanVichy. U ziet onder andere de Esplanade van Napoleon. Wilt u zwemmen dan kan dit in de Allier. Sinds kort is hier een klein strandje aangelegd met allerlei voorzieningen: speeltuin, zwembad voor de kleintjes en een kleine cafetaria.

Natuur
Het bos van Troncais is bekend in Europa als een van de mooiste en grootste eikenbossen. U kunt er heerlijk fietsen of wandelen en genieten van de eeuwenoude eikenbomen. Het leuke aan dit bos is dat er behalve de flora en fauna ook vijvers zijn aangelegd waarin u mag zwemmen, vissen en kanovaren. Het bos ligt wat verder van de camping vandaan maar is echt de moeite waard.
Wat dichterbij in de buurt ligt het bos van Treteau. Dit bos ligt net buiten het dorp. U kunt het bos goed op de fiets bereiken en vandaar uit een stukje wandelen. Langs de rivier de Allier vindt u nog het echte boerenleven van de Bourbon. Hier lijkt de tijd nog stil te staan. Waant u eens terug in de tijd terwijl u langs de kastelen en Romaanse kerken rijdt.


Cascade le Pisserot (Waterval)
Neemt u vooral even de tijd om deze prachtige waterval te bezichtigen. Vanuit de camping is het ongeveer een drie kwartier rijden. Onderweg geniet u al van het afwisselende landschap die vanuit de heuvels overgaat in de bergen. Na een wandeling van ongeveer 30 minuten komt u aan bij de waterval. Hier kunt u nog klimmen of eventueel lekker badderen. Om tot rust te komen kunt u onder een boom lekker genieten van uw zelf- meegenomen picknick. Voor de echte wandelaar is er de mogelijkheid om langere tochten te maken.

Fietsen
Op de camping liggen al verschillende fietsroutes voor u klaar.
U kunt heerlijk fietsen door het glooiende landschap of kiezen voor een pittige route. Voor ieder wat wils.

Wandelen
Wandelen door de wijngaarden van Saint Pourcinois is zeker de moeite waard. Rijd daar na nog even door naar het authentieke dorpje Verneuil-en-Bourbonnais. En u dag kan niet meer stuk.

Kanoën
Vanuit Chouvigny kunt u gaan kanoën met het hele gezin (als iedereen zijn zwemdiploma heeft). U kunt kiezen uit een tocht van 6, 10 of 18 kilometer. De rivier de Sioule heeft verschillende gezichten een gedeelte heel kalm en dan weer woest, ondiep en dan weer diep.

Binnen een straal van enkele kilometers kun je tennissen, paardrijden, golfen, minigolf, indoorkarten etc.

Wintersport

La Loge des Gardes
Op een klein uurtje van ons vandaan ligt het fantastische skigebied La Loge des Gardes. Hier kunt u nog volop genieten van de ongerepte natuur. De hoogte van dit gebied varieert van 1050 tot 1160 meter. La Loge des gardes staat voor heerlijk skiën in een bos van beuken en sparren, beschut tegen de wind en zonder gevaar voor lawines. Houdt u niet van skiën of snowboarden dan kunt u in het bos van Assisi langlaufen, raquettes of gewoon een wandeling maken, misschien komt u onderweg wel een hert of een wild zwijn tegen! Heeft u dorst of trek gekregen, dan kunt u terecht bij een restaurantje dicht bij de piste. Hier kunt u lekker bijkomen voor de kachel onder het genot van een warme chocolademelk of een plat du jour. Bent u weer warm geworden dan kunt u, als u zin heeft, ook nog gaan rodelen. Deze rodelbaan heeft een lengte van 150 meter lang en staat garant voor heel veel vreugde en plezier voor groot en klein. Zodra er genoeg sneeuw is gevallen in La Loge des Gardes, dan worden de liften geopend op de woensdagmiddag, in de weekenden en de schoolvakanties. Heeft u geen eigen ski’s, skischoenen, snowboard ed., dan kunt u dit ter plaatse huren.
Themapark
Op een kleine 20 min rijden vanaf de camping ligt het
Themapark Le Pal.
Hier kunnen jong en oud zich vermaken in het pretpark,de
dierentuin,speeltuin en nog veel meer.